Wijk aan Zee een stukje schoner dankzij schoonmaakactie

Foto: SWB

Dinsdagavond 25 april is door zo’n twintig enthousiaste bewoners van Wijk aan Zee en een aantal kinderen van het Anneko van der Laanhuis zwerfvuil opgeruimd.

Gewapend met knijpstokken en vuilniszakken, beschikbaar gesteld door de gemeente, werd het gebied vanaf de SPAR tot aan de ingang van de duinen, camping Vondeloord en een gedeelte van de Dorpsweide en Burgemeester Rothestraat van rommel ontdaan.

Na iets meer dan een uur verdwenen er een kleine tien vuilniszakken in de vuilcontainer. Na afloop werd er door een aantal inwoners nog een drankje genuttigd in dorpshuis De Moriaan.

De schoonmaakactie is zo’n succes geweest dat de initiatiefnemers er voor de zomervakantie nog een vervolg aan willen geven. Het is de bedoeling dat schoonmaakactie wat groter op te zetten zodat er met nog meer inwoners een groter gebied schoon gemaakt kan worden. Dit bewonersinitiatief is uitgevoerd met ondersteuning van het Sociaal Team en facilitering vanuit het Gebiedsgericht Werken van de gemeente Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen