IJmuiden op 21 oktober decor voor ’s werelds grootste obstakel race

Op zondag 21 oktober beleeft IJmuiden een sportieve primeur in de vorm van de Reebok Spartan, een obstakel-race over een afstand van 5 of 13 kilometer met tussen de 20 en 29 serieuze hindernissen, alsmede een Junior Run voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar.

Het is de eerste keer dat de Reebok Spartan Race in Nederland plaatsvindt. Inmiddels is de race al uitgegroeid tot een begrip in met races in meer dan 30 landen met ruim 1 miljoen deelnemers.

Voor alle niveaus
De Spartan Race is is bestemd voor sporters van alle niveaus en alle leeftijden. Zo kan men in IJmuiden kiezen voor de Spartan Sprint over een afstand van 5 kilometer met 20 obstakels. Dit onderdeel is vooral geschikt voor sprinters en beginnende obstacle racers. Voor de meer doorgewinterde atleten is er de Spartan Super over een afstand van 13+ kilometer met  25 obstakels.

Jeugd
En vanuit de gedachte ‘jong geleerd…’ is er ook de Spartan Junior Race. Deze is speciaal ontwikkeld voor de jonge Spartans in de leeftijd van 4 tot en met 13+ jaar. Uiteraard is de jeugd onderverdeeld in diverse leeftijdscategorieën zoals hieronder aangegeven:

  • 4-8 jaar oud: parcours van ongeveer 750m / 7-10 obstakels.
  • 9-11 jaar oud: parcours van ongeveer 1,5km / 10-14 obstakels.
  • 12-13 jaar oud: parcours van ongeveer 2km / 14-17 obstakels.
  • 13+ jaar oud: na overleg met de organisatie is het mogelijk voor kinderen tussen 13-16 jaar oud om deel te nemen aan de Junior Spartan Race.

Vroeg inschrijven aanzienlijk voordeliger
De inschrijving voor de Reebok Spartan Race van 21 oktober in IJmuiden is vandaag van start gegaan. Voor wie zeker weet dat hij/zij meedoet is het aan te raden om niet te wachten met inschrijven, want hoe later je inschrijft des te duurder het wordt. Zo krijgen de eerste 300 inschrijvingen per race een zogenaamde ‘early bird korting’. Daarna stijgt het inschrijfgeld geleidelijk van respectievelijk € 54,- en € 69,- voor de Spartan Sprint en de Spartan Super tot € 100,- en € 120,- op de dag van de race.

Het inschrijfgeld voor de Spartan Junior Race is € 15,- gedurende de hele voorinschrijvingsperiode en € 20,- op de dag van de race.

Kijk voor meer informatie en/of inschrijven op de website www.spartanrace.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen