Een zomer lang in de voetsporen van Carolus Clusius (#4: Wie ’t weet mag ’t zeggen)

Foto: Wim Meijer Fotografie

In ‘Het Jaar van de Botanische Tuinen’ maakte Nieuws.nl een rondje lands de ‘hortussen’ in Nederland. Het zijn er maar liefst 24 die aangesloten zijn bij de NVBT, met ieder z’n eigen bijzondere collectie bloemen, planten, struiken en bomen.

Bekende èn… onbekende bloemen in de Hortus
Bij de voorgaande drie afleveringen van ons ‘rondje Hortussen’ was het nog allemaal redelijk duidelijk. De meeste bloemen en planten wisten we wel bij naam en zo nu en dan wist ik er ook nog wel een aardig achtergrondverhaaltje over te vertellen. Dit keer moet ik echter in gebreke blijven. Ik heb ongeveer het hele internet afgestroopt om erachter te komen welk plantje/bloemetje wij hier voor ons neus hebben. Ik heb het niet kunnen achterhalen. Wie ’t weet, mag ’t zeggen!
Ik ben dus zo vrij om dit keer de vraag bij jullie neer te leggen. Weet iemand van de lezers met welke plant of welke bloem we hier te maken hebben? Reageer dan even via het de e-mail: [email protected] Het zou leuk zijn als er ook nog een mooi achtergrond verhaaltje bij zou kunnen. Ik zal het dan zeker delen met de andere lezers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen