Grote belangstelling voor beklimming Wijkertoren

Foto: Joep Frerichs

De openstelling van de Wijkertoren heeft zondag veel klimmers getrokken. Al om half één ’s middags waren de 150 beschikbare plekken vergeven. Ruim honderd anderen moesten in de loop van de middag teleurgesteld weer afdruipen.

De strakke organisatie was in handen van het Open Monumentendag Comité Beverwijk, die al eerder teleurgesteld had moeten constateren dat er wel veel belangstelling was het beklimmen van de iconische Beverwijkse toren, maar dat vrijwilligers om dit te begeleiden aanzienlijk moeilijker te mobiliseren waren. Dat was ook de reden waarom in een laat stadium moest worden besloten om het beklimmen van de toren op zaterdag niet door te laten gaan. open te gaan.

De vrijwilligers die wèl waren komen opdagen, waren zo enthousiast dat ze zich spontaan hebben aangemeld een volgende keer weer hun medewerking te verlenen.

Voor de 150 ‘gelukkigen’ die wel hun tocht naar de top mochten maken wat het een mooie ervaring. Dankzij het mooie weer was er op het hoogste puntje van Beverwijk een prachtig uitzicht.

Wellicht een aardige tip voor wie wil zien hóe mooi het uitzicht was: klik HIER en geniet van de foto’s van de Beverwijkse fotograaf Leo Tillmans

Reacties