Beverwijk bindt strijd aan tegen afvaldumping

Foto: Pixabay

Vandaag, donderdag 8 november, geeft wethouder Hanneke Niele het startsein voor het project Beverwijk Afvaldumpvrij. Van november tot en met april zet de gemeente, samen met HVC, WOONopMAAT en PreWonen, diverse acties in om de dumpingen naast ondergrondse containers in Beverwijk uit te bannen.

Handhavers, HVC-medewerkers en afvalcoaches
Iedere week, van maandag tot en met zaterdag, gaat een opruimteam – bestaande uit HVC medewerkers, handhavers en afvalcoaches – de wijken in om gedumpt afval op te ruimen. De HVC medewerkers ruimen het gedumpt afval op, de handhavers sporen degenen die dumpen op en delen boetes uit en de afvalcoaches geven informatie aan bewoners over de manier van afval aanbieden.

Verdere acties
Naast de opruimactie gaat de gemeente in samenwerking met HVC, WOONopMAAT en PreWonen onderzoeken of er containers zijn die verplaatst moeten worden naar minder anonieme plekken. Ook wordt bekeken of er containers zijn waar een plantvak bij kan. Het tegelplateau rondom de container wordt daardoor kleiner en de ruimte om te dumpen ook. En verder gaat de gemeente in gesprek met bewoners over de wensen en ideeën die zij hebben om afvaldumpingen te kunnen verminderen.

Evaluatie
In oktober is een nulmeting gedaan, zodat duidelijk is hoeveel er aan dumpingen naast de containers is. Er is een lijst met circa 40 hotspots opgesteld. Dat zijn de containers waar vaak afval naast staat. De maanden november 2018 tot en met april 2019 zijn proefmaanden waarin alle acties ingezet worden. Rond september 2019 beslist de gemeenteraad op basis van een evaluatie over een mogelijk vervolg.

Reacties

article
50001
Beverwijk bindt strijd aan tegen afvaldumping
Vandaag, donderdag 8 november, geeft wethouder Hanneke Niele het startsein voor het project Beverwijk Afvaldumpvrij. Van
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20181108/beverwijk-bindt-strijd-aan-afvaldumping/
2018-11-08T09:06:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/11/08090527/garbage-heap-354510-pixabay.jpg
afval, afvaldumping, Beverwijk
Algemeen, Gemeente