KNMI geeft Code Oranje voor storm Corrie: zeer zware windstoten!

Foto: Ton van Steijn

Het KNMI heeft voor vanmorgen in Noord-Holland, Friesland en het waddengebied code oranje en voor de rest van Nederland code geel uitgeroepen. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de windstoten van een storm met de naam Corrie. Rijkswaterstaat adviseert mensen alleen de weg op te gaan als het echt nodig is.

Sinds vanmorgen vroeg komen er in de kustprovincies zware windstoten voor van 80 tot 90 kilometer per uur, in de kustgebieden tot 100 kilometer per uur en vlak aan zee tot ongeveer 110 kilometer per uur. In de loop van de ochtend komen ook elders in het land zware windstoten voor. De wind moet later in de middag geleidelijk weer afnemen.

Hoogtepunt tussen 08.00 en 12.00 uur
Het hoogtepunt van de storm wordt maandag volgens Weer.nl bereikt tussen 08.00 en 12.00 uur. In die tijd zou het ook tot een officiële storm kunnen komen, waarbij een uur lang minstens windkracht 9 wordt gemeten. Er is niet alleen veel wind, ook valt er van tijd tot tijd regen.

Verschillende test- en vaccinatielocaties van GGD’en waaronder die in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn maandag uit voorzorg gesloten. Mensen die op een van die locaties maandag een afspraak hadden staan voor een coronatest, zijn gebeld om een nieuwe afspraak in te plannen.

Corrie
Corrie verwijst naar Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog die in 1964 in dienst kwam bij het KNMI.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen