Giri sluit Tata Steel Chess Tournament af met remise en eindigt op plek vier

Anish Giri in zijn slotpartij tegen de Hongaarse grootmeester Richard Rapport
Anish Giri in zijn slotpartij tegen de Hongaarse grootmeester Richard Rapport
Foto: Wim Meijer Fotografie

Schaker Anish Giri heeft Tata Steel Chess in Wijk aan Zee afgesloten met een vlotte remise tegen de Hongaar Richárd Rapport. Na slechts veertien zetten was de partij voorbij. Rapport bleef daardoor met 8 punten Giri (7,5) voor in het eindklassement.

De Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen stelde zaterdag met een zege op de Amerikaan Fabiano Caruana in de voorlaatste ronde al zijn achtste eindzege in Wijk aan Zee veilig. Carlsen kreeg zondag in de dertiende ronde zonder te spelen nog een punt cadeau, omdat zijn beoogde tegenstander Daniil Doebov zich vrijdag vanwege een positieve coronatest had moeten terugtrekken uit het toernooi.

Carlsen eindigde ongeslagen bovenaan met 9,5 punten. Sjachrijar Mamedjarov uit Azerbeidzjan werd tweede met 8 punten, Rapport eindigde met evenveel punten op de derde plaats. Giri, die verloor van Carlsen en titelverdediger Jorden van Foreest, gaat het toernooi afsluiten als nummer 4. Jorden van Foreest lukte het om op de laatste dag toch nog een plaats op te klimmen door te winnen van de Amerikaanse grootmeester Sam Shankland, Hierdoor eindigt Van Foreest op de zesde plaats.

Jorden van Foreest, dankzij winst op Sam Shankland eindigend op een 6e plaats (foto: Wim Meijer Fotografie)

Hieronder de eindstand van het Tata Steel Chess Tournament 2022:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen