Castricums Muziektuinen Festival op zondag 11 september in 18 tuinen

Foto: Muziektuinen Festival - FB

Voor de tweede keer wordt in Castricum op zondag 11 september het Muziektuinen Festival georganiseerd. Maar liefst 18 gastvrije en muziekminnende dorpsbewoners stellen dan tussen 11.00u en 17.00u hun tuin  ter beschikking om bezoekers en bands samen te brengen.

Vorig Jaar werd het Muziektuinen Festival voor de eerste keer georganiseerd. Toen was het een idee dat voortvloeide uit de coronacrisis, waarbij de ‘echte’ podia voor zowel artiesten als publiek grotendeels gesloten bleven. En dit vormde een leuk alternatief. De formule bleek echter zo succesvol dat men besloten heeft om het dit jaar een vervolg te geven.

Dat het ook dit keer een succes gaat worden kan niet uitblijven. Waren het vorig jaar 10 tuinen die deelnamen, dit jaar zijn het er maar liefst 18. En uiteraard is er ook een groot aantal muzikanten te verwachten met allerlei verschillende stijlen. Er is jazz, een koperkwintet, coverband en een Ierse folkgroep om maar een greep uit het gevarieerde aanbod te doen. Voor elk wat wils dus.

Deelnemende muzikanten aan het Muziektuinen Festival

Het programma is uitgebreider dan de vorige keer. In 5 tijdsblokken van 40 minuten kan men een eigen keuze uit optredens maken en zo een eigen programma samenstellen. Alle tuinen zijn op fietsafstand.

Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers, ook de tuineigenaren ontvangen bands en publiek kosteloos.

Slotfeest in De Landbouw/Welzijn
’s Avonds is er een slotfeest met de band One Revolution (www.onerevolutionandfriends.com). Dit zal plaatsvinden in De Landbouw/Welzijn, Dorpsstraat 30 in Castricum.

Kijk voor meer informatie op de website: https://muziektuinen.nl/

Hieronder de twee reportages die IJmond Nieuws maakte in 2021 over het Muziektuinen Festival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen