Gratis rondleidingen in Kasteeltuin Assumburg tijdens Open Tuinenweekend

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK / BEVERWIJK – Op zondag 2 juli worden er in Kasteeltuin Assumburg twee gratis rondleidingen gegeven. Tuiniervereniging Groei en Bloei organiseert in Heemskerk het ‘Open Tuinenweekend’, en daarbij mag de prachtige kasteeltuin aan de Tolweg in Heemskerk natuurlijk niet ontbreken.

Afgelopen vrijdag is het ‘Biodiversiteitspad’ in de boomgaard geopend door wethouder Ani Zalinyan. Dit pad levert een bijdrage om het ecosysteem in de tuin te versterken. Daarnaast is het rosarium met 2400 rozenstruiken deze maand op zijn mooist.

Tijdens de rondleiding worden in ongeveer een uur allerlei wetenswaardigheden verteld over het ontstaan, de inrichting en het onderhoud van de kasteeltuin. Behalve de formele baroktuin en het rosarium, is er ook een groente- en kruidentuin, en een boomgaard met meer dan 150 oude hoogstam appel- peren- en kersenbomen.

De start van de rondleiding (om 11:00 en 14:00  uur) is bij het Koetshuis nabij de ingang van de tuin, waar men ook terecht kan voor een kopje koffie, thee enzovoorts.

De kasteeltuin is niet alleen dit weekend, maar dagelijks geopend en de toegang is vrij. Meer informatie is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen