Gemeente: ‘Asfalt Zeestraat vervangen en opnieuw inrichten’

Het asfalt op de Zeestraat tussen de Warande en de rotonde Wetselijke Randweg is versleten en kan beter worden ingericht. Aldus de gemeente Beverwijk. Reden om in het stadhuis een inloopavond te organiseren. Bij de nieuwe inrichting wordt met name gedacht aan het parkeren langs de rijbaan. Het zou volgens de gemeente veiliger kunnen. Het vervangen van het asfalt wat in het voorjaar van 2015 moet gaan gebeuren, is een mooi moment om ook daar iets aan te doen. Op 2 juli tussen 19.00 en 22.00 licht de gemeente het project toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wat gaat er gebeuren?

Het profiel van de Zeestraat wordt gewijzigd. Langs de woningen ligt in de huidige situatie een trottoir, daarnaast een fietspad, dan een uitstapstrook, dan de parkeerplaatsen met direct daarnaast de hoofdrijbaan. In de nieuwe situatie ligt langs de woningen nog steeds het trottoir, maar wordt het huidige fietspad verbreed en wordt het een ventweg voor fiets en auto met daarlangs parkeerplaatsen. Naast de parkeerplaatsen willen we een haag plaatsen. Aan de andere kant van de haag komt de hoofdrijbaan. Maar dat is niet het enige. De kruising met de Creutzberglaan zal ook veiliger worden gemaakt. De oversteekplaats die nu bij de grens van de bebouwde kom ligt, zal worden verplaatst naar de Creutzberglaan.

sgux4si6s6nk5hu0wfjxro4gg

Vervolg

Na de informatieavond ronden we het ontwerp af en vragen we de vergunningen aan. Als het ontwerp klaar is, maken we een zogenoemd bestek. Daarmee kan het werk worden aanbesteed. Dat zal eind oktober zijn. Zo dicht op de winter starten met de uitvoering is geen goed idee, daarom zal de aannemer in het
voorjaar van 2015 aan het werk gaan. Mogelijk zullen in het najaar wel een aantal kabel- en leidingbedrijven aan het werk gaan.

y0itkt55p79e9kryzl4i6n20a

Op woensdag 2 juli is er een inloopavond voor dit project. De inloopavond is van 19.00 – 21.00 uur in de publiekshal van het Stadhuis. Omdat het een inloopavond is, kunt u zelf bepalen hoe laat u komt. Er wordt geen centrale presentatie gehouden. Medewerkers van de gemeente staan klaar om het concept ontwerp toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. Tijdens de avond kunt u een reactie achterlaten. Mocht u na de avond nog willen reageren, dan kan dat tot en met 16 juli

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen