Vervuiling bij Binnenduinrandweg was menselijke fout

BEVERWIJK / IJMUIDEN – Op vrijdag 31 oktober werden door buurtbewoners en Tata Steel een vervuiling (Loog met PH waarde 12) geconstateerd in het toevoerkanaal dat leidt naar de vijver op de Binnenduinrandweg. Uit onderzoek is gebleken dat een menselijke fout de oorzaak was van de vervuiling. Tata Steel heeft inmiddels maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Per vergissing is water dat had moeten worden geloosd op de rioolput die leidt naar de waterzuivering van Tata Steel, in de ernaast gelegen put voor het hemelwater gepompt. Beide putdeksels zien er identiek uit.  Om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt, zijn de putdeksels nu met verschillende kleuren gemarkeerd en zijn de instructies voor het verpompen van water zijn aangescherpt.

l90z1atnnv258fv2vjpoo4qiv

Tata Steel heeft na constatering van de vervuiling van het toevoerkanaal op 31 oktober direct de toevoer naar de vijver afgesloten, waardoor die niet is vervuild. Vervolgens is het toevoerkanaal leeggepompt. Er is geen milieuschade geconstateerd.

Fotografie door Beverwijk Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen