Niels van Huijssteden wint Soccersquash Kampioenschap in Beverwijk

Beverwijk – Na een slopende en lange vrijdagavond heeft Niels van Huijssteden (38) zijn nummer één ranking bij soccersquash Nederland waargemaakt. Hij schreef na de winst op Arno Kensen (45) het Heineken/Max Soccersquash Kampioenschap in Beverwijk op zijn naam.

Soccersquash is onder het grote publiek nog tamelijk onbekend. De sport is een combinatie van voetbal en squash. Na een slordige vijf jaar sinds de start is het voor de echte voetballiefhebber steeds vaker een ‘logische’ vervolgstap om de noppen in te ruilen voor zaalvoetbalschoenen. Zo ook de finalisten van vanavond: beide speelden in het eerste elftal van een amateurvereniging op een grascompetitie. Professionele voetbalclubs zoals AZ en Telstar brachten ook al eens bezoek aan het squash- en fitnesscentre.

IMG_6122

Arno (links) en Niels wensen elkaar succes voor de finale

Winnaar uit Beverwijk

„Niels steekt er als enige met kop en schouders boven uit”, zo kijkt Arno vooruit op de finale die nog komen gaat. Toch versloeg hij Niels van Huijssteden twee jaar eerder tijdens de Haarlem Open: „Je hebt altijd een kans.” De ietwat bescheiden Niels duidt de voorwaarden voor succes: „Het moet technisch, tactisch en conditioneel goed voor elkaar zijn.” Na pakweg een kwartier spelen kreeg Beverwijker Van Huijssteden de handen op elkaar en kon hij rond kwart voor twaalf de wisselbeker ‘met oren’ in ontvangst nemen.

‘Blij man’

Toernooidirecteur Rick Luttikhuizen die zelf de derde plaats wist te bemachtigen, zegt bij zijn afsluitende woord een ‘blij man’ te zijn. „In 2011 startte we het toernooi met 27 inschrijvingen. Anderhalve maand voor aanvang van het toernooi was het maximale aantal deelnemers van 40 al bereikt. Kijk om je heen, naast de sportieve avond was de sfeer fantastisch. En daar draait het uiteindelijk toch om.”

  • Bekijk de fotoserie bovenaan het artikel.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen