112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 15 tot en met 22 maart

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

  • Op zaterdag 19 maart 2016, omstreeks 14.20 uur belde er een 16 jarige jongen aan bij een bewoner van de Wielewaal. Hij vertelde dat zijn ouders op vakantie waren en dat hij wat geld wilde lenen. De bewoner reageerde hierop door snel de voordeur dicht te doen en heeft hiermee waarschijnlijk erger voorkomen.
    Als politie adviseren altijd om nooit in te gaan op “zielige”verhalen van onbekende mensen die aanbellen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Snelheidscontrole werd gehouden met een laser op de Binnenduinrandweg. Enkele bestuurders werden bekeurd met onder meer een snelheid van 93 kilometer.
  • Op het parkeerterrein het Kraaiennest werd een auto opengebroken. Een raam werd ingeslagen en een werktas werd gestolen welke direct werd teruggevonden. Verzoek is om op parkeerterreinen in het duingebied geen zichtbare waardevolle goederen in de auto’s achter te laten.

Boven de Baandert

  • Op de Breedweerlaan vond een welbekende babbeltruc plaats. 2 vrouwen kwamen aan de deur met het verhaal dat zij verderop in de straat kwamen wonen. Zij hadden problemen met de gootsteen en wilden even kijken. Inmiddels bleken alle goederen op kastjes te zijn verplaatst, echter bewoner mist gelukkig niets. De laatste zin onder kopje van de wijk van Acker tot Burcht is ook hier van  toepassing.

Hart van Heemskerk (Stefan van Broekhuijsen)

  • Winkeldiefstal vond plaats bij de Jumbo. In binnenzak had de persoon diverse goederen verstopt zonder deze af te rekenen. Een boete van 200 tot gevolg alsmede een winkelverbod voor langere tijd.
  • Bij de Juma aan de Deutzstraat werd een vals briefje van 50 euro ingeleverd. De man is aangehouden en wordt verdacht van het inleveren meerdere valse biljetten.
  • Poging van een woninginbraak vond plaats in de Beethovenstraat. Getracht werd een poortdeur open te breken, wat niet is gelukt.
  • Bij de Bruna aan de Deutzstraat had een oudere man gepind. 2 personen kwamen bij hem staan en vertelden dat de man een vijf euro biljet op de grond had laten vallen. De man raapte deze op en intussen werd de man zijn pinpas ontfutseld, waarna er vrijwel direct 2 maal 1250 euro van zijn rekening werd gepind.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen