112

Inbraak in voormalige pannenkoekenboot

Foto: Bart van Zutphen (RTV NH)

Maandagavond, 5 september, hebben drie mannen ingebroken in het voormalig restaurantschip ‘De Pannenkoekenboot, dat momenteel aangemeerd ligt aan de Zuiderkade in Beverwijk.

De kapitein van een nabijgelegen schip schakelde rond 20.45 uur de politie in toen nadat hij drie personen de deur van de boot had zien intrappen. Twee van de drie personen herkende hij als de jongemannen die eerder die avond geprobeerd hadden om aan boord van zijn schip te komen, maar door hem waren weggestuurd. De gealarmeerde politie slaagde erin om twee verdachten aan te houden. De derde verdachte wist te ontkomen.

Koolmonoxide
Omdat op de boot een aggregaat bleek aan te staan die koolmonoxide uitstootte verrichtte de brandweer metingen. Toen bleek dat de waardes te hoog uitvielen zijn enkele agenten alsmede de twee aangehouden verdachten door de ambulancedienst onderzocht. Alleen bleken echter ongedeerd.

Twee man aangehouden
De verdachten, een 21-jarige man uit Wormer en een 17-jarige uit Westzaan, zijn overgebracht naar het politiebureau in Haarlem. De derde verdachte werd niet meer gevonden op de boot. Nadat een getuige even later toch een derde persoon zag weglopen in de omgeving van de boot is alsnog een zoektocht gestart met behulp van een politiehond en een helikopter, maar zonder het gewenste resultaat. In de auto van de aangehouden jongemannen werd een onklaar gemaakt vuurwapen en een ploertendoder gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen