Pannenkoekenboot Beverwijk geveild voor duizend euro

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nadat de gemeente Beverwijk eerder beslag had laten leggen op de voormalige pannekoekenboot ‘t Schip, is deze gisteren geveild boor het bescheiden bedrag van 1000 euro. Dit meldt het Noord-Holland Dagblad.

Jarenlang was de Pannenkoekenboot gezichtsbepalend in de haven van Beverwijk, maar twee jaar geleden werd de boot verplaatst vanwege de reconstructie van de Kop van de Haven. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de boot ook na de reconstructie terug zou komen, met dàt verschil dat de boot dan een kwart slag zou moeten draaien waardoor er vanaf de Parallelweg vrij zicht zou ontstaan op de haven.

Pompen of verzuipen
Het liep echter anders. Op zijn tijdelijk ligplaats aan de Zuiderkade bleek de boot alles behalve ‘zeewaardig’.  Tot tweemaal toe was het ongeveer letterlijk ‘pompen of verzuipen’ omdat het schip onder water dreigde te verdwijnen als gevolg van een lekkage. Achterstallig havengeld
Daarbij bleek eigenaar (inmiddels dus voormalig eigenaar) Emiel Woltheus nog een bedrag van 23000 euro aan havengeld achterstallig te zijn. Reden voor de gemeente Beverwijk om beslag te leggen op ’t Schip en deze te laten veilen.

Bescheiden opbrengst
Mocht de gemeente hebben gedacht met de opbrengst alsnog de havengelden binnen te kunnen halen zijn ze echter van een koude kermis thuisgekomen. Het animo onder de potentiële kopers bleek gedurende de veiling minimaal. Wellicht had dit ook alles te maken met het feit dat de nieuwe eigenaar binnen één maand het schip uit de haven moest verwijderen. Een klusje waarvoor maar liefst twee sleepboten nodig zijn en waar ongetwijfeld een aardig prijskaartje aanhangt.

Uiteindelijk viel de hamer bij het bedrag van € 1000,-. Zeg maar de prijs van een flinke roeiboot… die wèl blijft drijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen