‘Obesitas: operatie ja/nee?’

Foto: Pixabay

Overgewicht is een groeiend probleem in de westerse wereld, ook in Nederland. Veel mensen die ermee kampen willen van de kilo’s af, maar afvalpogingen lijken het probleem alleen maar te vergroten.

De chirurgen van het RKZ Obesitascentrum organiseren in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) op dinsdag 23 augustus 2016 een informatieavond over ernstig overgewicht. Wanneer kom je in aanmerking voor een maagoperatie? Hoe is de begeleiding voor mensen met ernstig overgewicht? De antwoorden op deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens deze avond.

Gezondheidsproblemen
Mensen met obesitas kunnen voor behandeling terecht in het RKZ, waar een professioneel en gespecialiseerd behandelteam in samenwerking met de NOK het volledige behandelpakket kan aanbieden.

Sprekers
Belangstellenden worden tijdens deze avond geïnformeerd vanuit verschillende invalshoeken. Bijdragen worden verzorgd door een chirurg en een gespecialiseerd verpleegkundige van het RKZ en door de Nederlandse Obesitas Kliniek. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie en tijd
De bijeenkomst vindt plaats in het personeelsrestaurant op de 2e etage van 18.30 tot 20.00 uur. De zaal is open vanaf 18.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website: www.rkz.nl/agenda (aanmeldingsformulier) en bij het Patiëntenservicebureau (PSB) van het Rode Kruis Ziekenhuis, tel. 0251 – 26 51 11. Het PSB is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur- 16.00 uur. De toegang is GRATIS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen