Subaru Beach Battle op strand Wijk aan Zee

Foto: Wim Meijer fotografie

Terwijl in Velsen zesduizend hardlopers worden ‘weggeschoten’ uit het Rabobabk IJmond Stadion, staan er op het strand van Wijk aan Zee vele honderden fietsers klaar voor de start van de 3e Subaru Beach Battle.

Vorig jaar was het, gedurende de 2e editie van het wielerspektakel, letterlijk afzien voor de deelnemers die toen 40 kilometer moesten afleggen onder heftige weersomstandigheden, daarbij ook nog flink dwarsgezeten door ‘nekkebreker’ de Devils Dune.

Minder zwaar, maar toch…
Dit jaar lijkt ’t er allemaal wat sympathieker aan toe te zullen gaan. De weersomstandigheden lijken bijna ideaal te worden: weinig wind en een temperatuur van een graad of 7. Daar komt bij dat er dit jaar ook een kleine aanpassing is gedaan aan het parcours. Zo is de afstand nu voor de recreanten 30 kilometer, en doen de wedstrijdrijders daar een schepje bovenop en komen uiteindelijk uit op zo’n  36 kilometer. En verder is de Devils Dune iets minder stijl gemaakt. Stuk voor stuk maatregelen om de race iets laagdrempeliger te maken voor de recreanten. 23324373431_2412c5fe10_o-bannerWedstrijdrijders en recreanten gescheiden
Ook anders dan voorgaande jaren is dat bij de editie van 2016  de wedstrijdrijders en de recreanten niet meer gelijktijdig zullen starten. De recreanten gaan al ’s morgens om 10.00 uur uit de startblokken, terwijl de wedstrijdrijders pas ‘s middags om 13.00 uur hun rondjes mogen gaan draaien.

Start bij de SunSeaBar
De start van de Subaru Beach Battle vindt plaats voor SunSeaBar op het strand van Wijk aan Zee. Voor meer informatie over de Beach Battle kijk op: http://www.mtbbeachbattle.nl/ 23038929439_99559eaae8_k-banner

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen