De duinen hebben hulp nodig… jóuw hulp!

Foto: Wim Meijer Fotografie

In een bericht op de website van PWN vraagt het waterleidingbedrijf vrijwilligers om zo nu en dan een handje te helpen in het duingebied.

Volgens het PWN wordt het open duin bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. Wil het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren behouden blijven dan moet de natuur een (mensen)handje worden geholpen. Daarom vraagt het PWN vrijwilligers om zich aan te melden voor zogenaamde ‘duinwerkdagen’.

Werk 5 uur voor een mooie natuur!
Op verschillende zaterdagen buiten het broedseizoen (van september tot maart) organiseert het PWN duinwerkdagen. Men kunt dan kennis maken met verschillende werkzaamheden in het duingebied, leren over de natuur, misschien op plaatsen waar men niet eerder is geweest en andere natuurliefhebbers ontmoeten.Verdien een gratis duinkaart
Samen met de andere deelnemers werkt men op deze duinwerkdagen 5 uur voor een mooie natuur. Op die manier kan men van dichtbij ervaren wat het duingebied te bieden heeft. Wie vier keer in een kalenderjaar heeft meegewerkt ontvangt als dank een gratis duinkaart voor het Noordhollands Duinreservaat.

Aanmelden
De komende duinwerkdagen zijn gepland op:

  • 20 januari om 10:00 uur
  • 3 februari om 10:00 uur
  • 10 februari om 10:00 uur
  • 17 februari om 10:00 uur
  • 3 maart om 10:00 uur
  • 10 maart om 10:00 uur

Aanmelden kan via de website van PWN.

Locatie: Duiningang Kraaiennest, Heemskerk Gereedschap en soep
De duinwerkdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. Iedereen kan meehelpen! Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om een handje mee te helpen onder begeleiding van een volwassene. Kijk ook eens op onze vrijwilligerspagina. Tip: Neem uw (klein)kinderen vanaf 8 jaar of collega’s eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen