Soms ligt het Paradijs om de hoek

Foto:

Eén ding is wel duidelijk: als je in de regio Kennemerland woont hoef je niet urenlang in de auto te zitten om in prachtige natuurgebieden te komen. Of je nu in Haarlem woont of in Alkmaar, in Castricum of Velsen, in Beverwijk, Heemskerk of Uitgeest, overal liggen bossen, strand en duinen op loop- of fietsafstand.

Regelmatig maakt Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff een ‘rondje in de regio’ op zoek naar kleine en soms grotere natuurwondertjes in de directe omgeving. Dit keer maakte hij een stop bij de Haarlemse Kweektuin en maakte onderstaande reportage.

Soms ligt het Paradijs om de hoek (Tekst, film en foto’s Charles Duijff. Klik op een foto voor uitvergroting)

Wanneer je kennismaakt met een omgeving waar prachtige natuur in bloei staat, waar rust in de betekenis van stilte even alles van je af laat vallen, dan ben je snel geneigd te zeggen: ‘Wat een Paradijsje is het hier’ Soms ben je er niet bewust van hoe dicht ‘De Hof van Eden’ zich in jouw woonomgeving bevindt. Ik weet nog van Bijbelse geschiedenisles, dat het Paradijs waar Adam en Eva leefden (vóór de zondeval) zich bevond in het Midden-Oosten, ergens bij de rivieren de Eufraat en de Tigris. Ik besluit daarom vanuit mijn woning in Bloemendaal de Kleverlaan in oostelijke richting te volgen. Ik steek de Randweg over en kies nog altijd voor het Oosten. Een wijs besluit. Logisch, want ook de wijzen kwamen uit het oosten. Zie hieronder wat ik aan de linkerzijde van de Kleverlaan aantrof. (Kleverlaan tussen de Marnixstraat en de Schoterweg) Ik rijd er bijna dagelijks voorbij en dan zie je links de entree van de Haarlemse Kweektuin, een groot gebouw met een speelweide ervoor. Maar wat zich in de directe omgeving daarvan bevindt mag je rustig benoemen als ‘een Paradijsje’Bron: Website Haarlemmer Kweektuin (link onderaan dit artikel) De Haarlemmer Kweektuin is een locatie die groeit! Het is niet alleen als vanouds een prachtig wandelpark met NME-activiteiten, inmiddels is er door de gevestigde ondernemers nog veel meer te zien en te beleven.  Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente Haarlem brengt kinderen en volwassenen kennis bij over natuur, milieu en duurzaamheid. Doel is om mensen bewust te maken van hun eigen leefomgeving en te betrekken bij een duurzame samenleving. Dit doet men vanuit twee stadsboerderijen, een huisdiereninformatiecentrum, vier schooltuincomplexen en in de Haarlemmer Kweektuin een dierenweide, tropische kassen en de Springertuin. Bezoek de website voor meer info.

Ik beperk me nu even tot het Paradijsje dat ik er ontdekte…..Het voorjaar helpt met de prachtig bloeiende bomen en struiken. Hier onder het meubilair van Adam en Eva…’Steengoed’ over nagedacht!Hieronder een filmimpressie van het gebied

De erfzonde van Adam en Eva vergeet ik maar even. Ik vind het ‘zonde’ om hier niet een kijkje te hebben genomen! Geniet van de foto’s en nogmaals. de website-link treft u onderaan

BEZOEK DE WEBSITE KLIK OP AGENDA

Agenda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen