Olympisch shorttracktoernooi: Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt naar kwart finales

Shorttrack
Shorttrack
Foto: Wikipedia

Suzanne Schulting begon vandaag overtuigend aan het olympische shorttracktoernooi. De Nederlandse, favoriete voor goud op meerdere afstanden, bereikte de kwartfinales op de 500 meter. In de vierde voorronde in het Capital Indoor Stadium eindigde Schulting als eerste in een olympisch record door direct na de start hard bij iedereen weg te schaatsen.

Alyson Charles uit Canada finishte als tweede. Selma Poutsma drong ook door tot de kwartfinales. Zij won de eerste heat, voor de Canadese Florence Brunelle.

Sjinkie Knegt plaatste zich voor de kwartfinale van de 1000 meter. De Nederlandse shorttracker eindigde zaterdag in het Capital Indoor Stadium de voorronden als tweede in zijn ‘heat’. Knegt plaatste zijn schaats net wat eerder over de finishlijn dan de Chinees Wenlong Li. De Zuid-Koreaan Daeheon Hwang was het snelst, in een olympisch record.

Minder fortuinlijk verliep de dag voor het Nederlandse gemengde shorttrackteam. Het team, bestaande uit Suzanne Schulting, Selma Poutsma, Jens van ’t Wout en Sjinkie Knegt miste de finale door een ongelukkig van Suzanne Schulting in de halve finale. Op het moment van de val ging Nederland aan kop. De overwinning in de finale ging uiteindelijk naar China, dat Italië een teenlengte voor bleef.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen