Unieke kunstlezing in Grote Kerk over het schilderij ‘Gezicht op Beverwijk’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Bibliotheek IJmond Noord organiseert lezing door kunstkenner Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend op zondag 6 maart in de Grote Kerk in Beverwijk over schilderij uit 1646 van Salomon van Ruysdael.

Salomon van Ruysdael schilderde in 1646 het schilderij ‘Gezicht op Beverwijk’. Dit schilderij is in de Tweede Wereldoorlog door nazi’s is gestolen en uiteindelijk in het Museum of Fine Art in Boston terecht gekomen. Het MFA maakte onlangs bekend het schilderij over te dragen aan de erfgenamen van de oorspronkelijke eigenaar, een Joodse ondernemer uit Hongarije.

Dit mooie nieuws is voor Bibliotheek IJmond Noord aanleiding om een presentatie te organiseren waarbij dit schilderij en haar schilder Salomon van Ruysdael centraal staan. Wij zijn ontzettend trots dat wij kunstkenner en enthousiast verteller Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend bereid hebben gevonden om op zondag 6 maart a.s. van 16.00 – 18.00 uur deze lezing te geven.

En de plek waar we dit gaan doen is zeker zo bijzonder, namelijk in de Grote Kerk aan het Kerkplein. Inderdaad, de kerk met de Wijkertoren die zo prominent op het schilderij aanwezig is!

Mis deze unieke en eenmalige lezing niet en meld je via de website van de bibliotheek aan (www.bibliotheekijmondnoord.nl). De kosten voor deze unieke lezing zijn € 7,50 p.p.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen