Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#9)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

Inmiddels alweer de negende ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie.

Olympische Spelen

Beste lezers,

De Olympische Zomerspelen van 2016 zijn dit weekend gestart. Allemaal topfitte mensen die al jaren aan het trainen zijn met maar één doel namelijk de beste zijn van de wereld. Al die tijd is alles aan de kant gezet voor deze goede zaak. Prachtig om te zien, na jaren van intensieve training, waar een lichaam toe in staat is.

En dit geldt ook voor de mentale belasting die mensen aankunnen na bijvoorbeeld het oplopen van een blessure. Zoals Epke Zonderland die de afgelopen maanden last had van een vingerblessure en steeds geïrriteerde voorhoofdholtes had waarvoor hij uiteindelijk drie operaties voor heeft ondergaan. Hij, maar uiteraard andere sporters met blessures, zal dan op een minder niveau moeten doortrainen of zelfs de training helemaal even moeten staken.

Epke Zonderland... op zoek naar balans tussen training en rust (foto: Wikipedia)
Epke Zonderland… op zoek naar balans tussen training en rust (foto: Wikipedia)

Rust tijdens revalideren
In mijn praktijk is het ook van belang dat ik de mensen met lichamelijke klachten bewust maak van de noodzaak van rust tijdens het revalideren. Het gros van de mensen weten eigenlijk wel dat je rust moet nemen om goed te herstellen, maar in het dagelijks leven dit ook goed uitvoeren is niet makkelijk. En ook voor mij geldt dit, ik blijk ook maar gewoon een mens te zijn. Over het algemeen zijn we nu eenmaal in (west) Europa gewend aan veel, snel en lang te werken en ook vaak de privéagenda helemaal vol te plannen.

Als we klachten hebben is het van belang relatieve rust te hebben zodat het weefsel wel kan merken dat er kracht opstaat maar niet zoveel dat er weer schade en dus meer pijn optreedt. Deze kracht is nodig om het weefsel sterker te laten worden in de richting waarin de meeste kracht moet worden verwerkt door het weefsel.

Mocht deze column vragen bij je oproepen laat het mij dan weten via mijn email: [email protected]

Over twee weken een nieuwe column van mij. Wilt u meer informatie over osteopathie kijk dan op www.osteopathiepraktijk.nu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen