Column van de Dag / Osteopathie: een goed alternatief (#11)

Foto: Pixabay / Wim Meijer Fotografie

Elfde ‘Column van de Dag’ op BeverwijkNieuws van René Kuil, die ‘zijn’ lezers iedere twee weken even meeneemt naar de wereld van de osteopathie. De week over ’tintelende vingers’ en andere klachten die hun oorsprong elders in het lichaam vinden.

Beste lezers,
Deze ochtend belde er een man op en, zoals ik zo vaak een mens aan de lijn krijg, wilde hij meteen zijn verhaal vertellen. Inmiddels heb ik geleerd de mensen maar meteen even het hele verhaal te laten vertellen, anders krijg ik het toch later tijdens het telefoongesprek te horen. Hij had al langere tijd last van tintelingen in beide handen en had zelf de conclusie getrokken dat zijn doorbloeding niet meer goed was. Dit was de aanleiding geweest om naar zijn huisarts te gaan.

Als onderzoek had de huisarts in de vingers van de man geknepen en geconcludeerd dat er niets mis was met de doorbloeding van de vingers en handen. Volgens de man was daarmee het onderzoek afgerond en kon de hij, samen met zijn klacht, weer huiswaarts. Stiekem hoop (en verwacht) ik dat de huisarts meer gedaan heeft dan slechts dit, in mijn ogen, magere onderzoek. Al met al was de man er niet gerust op, vooral ook omdat hij nog steeds niet van zijn klachten af was. Omdat hij van een vriend goede verhalen over mij had gehoord, belde hij mij op.

Belangrijke informatie voor mij was dat de klachten betrekking hadden op beide handen. Het is erg onwaarschijnlijk dat deze klachten veroorzaakt zouden worden door twee lokale klachten. Bij klachten, waarbij beide ledematen (bijna) gelijk zijn aangedaan, is het in mijn ogen van belang te kijken naar de grote gemene deler. Voor de benen betekent dit dus dat het bekken en de lendenwervelkolom de aandacht krijgen en in dit geval dan de bovenkant van de borstwervelkolom en de nekwervelkolom. Het onderzoek richt zich dan op de bewegelijkheid van de wervelkolom en de gewrichten in de schoudergordel. Ook onderzoek ik de bewegelijkheid van de betrokken zachte weefsels en organen.

En de conclusie uit het onderzoek van deze man…..? Hij heeft een afspraak en ik zie hem over een paar dagen. Wordt vervolgd!

Over twee weken weer een column van mij. Wilt je meer informatie over osteopathie of wil je ook een afspraak? laat het mij dan weten via mijn email: [email protected] of bel nu: 06-2336921

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen